MetamorfoseMassage

De metamorfosemassage is een zogenoemde energetische massage. Metamorfose staat voor Transformatie, een verandering zoals een rups die in een vlinder verandert.

De grondlegger van deze massage is Robert St. John, Gaston Saint-Pierre bracht deze massage naar Nederland in 1979.

De metamorfosemassage is een zachte massage, hij brengt onze levenskracht in beweging, en door deze beweging, kunnen oude blokkades en vastzittende energieën en emoties loskomen. Dit kan ervoor zorgen dat er tijdens maar ook (ruim) na de massage oude emoties naar boven komen, je kunt een gevoel in je lichaam als kou gaan ervaren, of je kunt na de massage even een onbehaaglijk ‘oud’ gevoel ervaren. Het is zelfs mogelijk met deze massage, dat je je emoties en gevoelens via lichtflitsen en beelden gaat verwerken en loslaten (EMDR).
Natuurlijk kan het ook heel rustig aanvoelen voor je, niet iedereen hoeft lichtflitsen te zien. Je zult misschien een lichte innerlijke verandering bemerken, een gevoel dat alles een doel heeft, een gevoel dat je een nieuwe richting inslaat, een besluit waarover je twijfelde en waar je nu ineens een duidelijk besluit in kunt nemen.

Wanneer zou je een metamorfose massage overwegen:

 • Bij PMS klachten
 • Bij vruchtbaarheidsproblemen, zwangerschap en geboorte
 • Als stervensbegeleiding
 • Bij obstipatieklachten
 • Lichamelijke/verstandelijke beperking
 • Leer- en concentratieproblemen
 • Elke situatie van verandering zoals: verhuizing, scheiding, naar de middelbare school gaan…. etcetera
 • Bij het verwerken van trauma’s

Bij de Metamorfosemassage worden de voeten, de handen en het hoofd gemasseerd.

Interesse? Zelf een keer proberen? De Metamorfosemassage geldt als een reflexzonetherapeutisch consult, bij een aanvullende verzekering kan dit (deels) worden vergoed.

Meer informatie of een afspraak: http://www.healingsteps.nl of bel/app 06-20434663

2 gedachtes over “MetamorfoseMassage

 1. Massage Rainbow zegt:

  Ik lees steeds meer over EMDR. Op verschillende websites zie ik dit naar voren duiken. Kan je mij wellicht in een paar zinnen uitleggen bij welke klachten zo een therapie goed is? Zelf laat ik mij trouwens altijd behandelen bij mijn vaste masseur (http://www.massagerainbow.nl/) in Dordrecht.

  Ik zie op jouw website dat je gevestigd bent in Zwammerdam. Wanneer ik een keer daar in de buurt ben, lijkt het mij leuk eens eens reflexzonetherapie te ondergaan. Mijn zus woont in Zoetermeer, misschien dat ik haar kan overhalen om samen te gaan 🙂

  Groetjes,

  Dalicia

  Like

  • HealingSteps zegt:

   Hoi Dalicia,

   Metamorfosemassage kun je op veel vlakken gebruiken, vooral bij veranderingen in je leven zoals verhuizen of scheiden, om oude ballast kwijt te raken uit je verleden, en ook gewoon om lekker te ontspannen natuurlijk. EMDR is een heel andere therapie die eigenlijk op zichzelf staat, maar dit kan spontaan optreden bij een metamorfosemassage. EMDR is een methode om trauma’s te verwerken, door het trauma in beide hersenhelften te integreren. Dit kan je bijvoorbeeld bij een psycholoog ondergaan.
   Reflexzonetherapie kun je voor van alles gebruiken, van ontspanning tot klachten… de lijst is te lang om op te noemen 🙂 Je bent natuurlijk altijd welkom als je het eens wilt proberen, ook samen met je zus.

   Groetjes Joyce.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s