8 tips over etherische olie, en hoe je ze gebruikt…

Welke essentiële oliën gebruik ik in mijn massages en privé? Jij hebt vast wel wat aan deze tips!

Het liefste gebruik ik als basis Rijstolie. Deze olie is niet te vet tijdens het masseren, trekt niet te snel in, en is goed voor de huid. 
Voor het gezicht gebruik ik amandelolie, al gebruik ik tegenwoordig ook graag de gezichtsoliën van Chi. Deze gebruik ik ook privé. Je hebt de All Skin, Sensitive, Rose en Anti-Aging. Ik kijk altijd even naar de huid en kies daar de olie bij. En voor mezelf ligt het eraan welke geur op sommige dagen: de rose is heerlijk maar de sensitive heeft weer zo’n zalige citrusgeur!

De oliën die ik in de praktijk het meeste meng met mijn basisolie zijn:

  • Ylang Ylang (voor de werking op de spieren en de stress verlagende eigenschap)
  • Lemongrass (lekker fris, ontgift en helpt bij spierpijnen)
  • Ravintsara (stimuleert de weerstand en heeft antivirale en antibacteriële werking)
  • Pepermunt (Goed voor spierpijnen en pept lekker op)

Als ik iemand een pittige massage heb gegeven smeer ik de Deep Blue van DoTerra erop. Dit doe ik om de spieren extra te ondersteunen: Deep Blue helpt zeer goed tegen spierpijnen.
Ook in een bad (zo’n 6 tot 8 druppels op een vol bad), kan het je verlichting brengen als je toch teveel gedaan hebt tijdens het sporten, of in je werk. 

Als ikzelf of één van mijn gezinsleden ziek is, pak ik On Guard erbij, wederom van DoTerra, deze ondersteunt de weerstand. Het is een mooie zachte mix. Smeer een druppel op de borst, op de rug, of onder de voeten. Je kunt het ook verdampen. 

Daarnaast zijn er nog meer oliën die ik gebruik, als iemand een klacht heeft, kan ik ook even mijn boek(en) induiken en een mooie mix maken die ondersteunend kan werken, die ik dan mee naar huis geef. Dat boek is ook een mooie tip als jij geïnteresseerd bent in etherische oliën: het Aromecum.

In mijn privé leven gebruik ik ook zeer regelmatig de oliën, hetzij om het huis weer fris te laten ruiken: citroen in de diffuser, hetzij om de weerstand te verhogen:  ravintsara, tea-tree of on guard in de diffuser, of ik maak een kleine mix met basisolie en on guard of tea-tree en smeer dit op borst of voeten.
Soms neem ik een heerlijk bad met oliën: bij spierpijn met Deep Blue, als ik ziek ben met On Guard. Bij hoofdpijn of een verstopte neus gebruik ik Pepermunt, bij buikkrampen door menstruatie Clary Sage.

Eén van mijn meest gebruikte oliën is Lavendel: op wondjes, op beurse plekken, bij verstuiking en kneuzingen. 

Zo zijn er vele, vele toepassingen te noemen, voor nu hoop ik dat je wat aan deze tips hebt, en mocht je nog vragen hebben? Stel ze mij gerust! http://www.healingsteps.nl

Essentialoilsmetlogo

Lees ook deze blog eens: Aroma-Touch, iets voor jou?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s