Hooikoorts? Dit kan je helpen…

Hooikoortsklachten? Probeer dit eens…

Vanaf maart krijgen veel mensen weer last van hooikoorts. Er zijn diverse behandelmethodes voor, regulier maar ook alternatief: bij mij kun je terecht voor reflexzonemassages of ooracupunctuur. Maar misschien wil je eerst eens kijken of je jezelf kunt helpen.
Heb  jij last van tranende of jeukende ogen, niesbuien,  een verstopte neus, droge keel? Voelt je hoofd vol? Probeer een aantal keer per dag deze punten eens:

Alle punten zijn acupunctuurpunten.
De punten bij de wenkbrauwen liggen op de overgang neusbrug naar voorhoofd, Blaas 2. Deze punten helpen algemeen voor hooikoorts: de volle neus, het niezen, rode jeukende ogen, de droge keel met eventueel hoesten.

Recht onder de pupil (als je naar voren kijkt), en dan ongeveer 1 duim naar beneden tegen/op het bot aan liggen de punten van Maag 2.  Deze punten helpen vooral tegen de rode, tranende en jeukende ogen die bij hooikoorts kunnen horen.

Dikke darm 20: deze punten liggen naast de neusvleugel. Deze helpen tegen jeuk van de ogen en neus, en zorgen dat de neus weer open gaat.

Deze punten kun je een aantal malen per dag masseren.

Als laatste wil ik je nog 1 puntje meegeven: als je je oren dubbel vouwt, precies waar hij boven aan de rand dubbel gaat, zit het allergiepunt. Masseer die punten een paar maal per dag 2 minuten per keer.

Ik hoop van harte dat je, als je last hebt, aan de slag gaat met deze punten. En houd het vooral een tijdje vol, zodat je echt kunt bemerken of het verschil maakt voor jou. Laat het mij ook gerust weten of het wat voor je doet: info@healingsteps.nl Dat vind ik altijd fijn!

Heb je liever een afspraak om te kijken of ik wat voor je kan doen? Kijk dan eens op www.healingsteps.nl of bel/app naar 06-20434663.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s