3 Tips om beter te slapen

Slaapproblemen?

Slaapproblemen zijn van alle tijden. Heb jij problemen met inslapen of doorslapen, of wordt je ’s ochtends moe wakker?

Laten we beginnen met de vraag: wat is een normale slaap?

Een volwassene heeft gemiddeld tussen de zes-en-een-half en de acht-en-een-half uur slaap nodig. Het verschilt van persoon tot persoon. Het belangrijkste is dat je je ’s ochtends uitgeslapen voelt.

Wat is een slaapprobleem?

Als je meerdere keren per week, meerdere weken achter elkaar: meer dan een half uur wakker ligt voor je inslaapt, als je ’s nachts wakker wordt tussen twee cycli door en niet terug in slaap kan komen.
Slapeloosheid kan veroorzaakt worden door stress of psychische problemen, door medicatie, een slechte levensstijl, de slaapomgeving, en soms door lichamelijke problemen (denk aan restless legs en slaapapneu.

Met reflexzonetherapie valt er wat aan te doen, natuurlijk is het het prettigste dat te proberen met daadwerkelijke massages, maar zelf aan de slag gaan kan ook!  Probeer deze punten eens:

De zonnevlecht ligt in het holletje onder de bal van je voet. Druk en draai op beide voeten met 2 duimen tegelijk, druk 30 seconden in, laat even los en nog eens 30 seconden indrukken. Het insomniapunt ligt precies in het midden van de hiellijn. Zet je knokkel erin (vouw je wijsvinger om je duim heen) en druk, houd 30 seconden vast, laat even los, en druk nog eens 30 seconden op het punt.

Lever 3 is een acupunctuurpunt dat je zo’n 5 seconden stevig indrukt, dan weer loslaat en dan weer indrukt. Dit doe je 3 tot 5 keer. Het ligt in het gootje tussen de 1e en 2e teen, Ongeveer 3 vingers vanaf de tenen, daar vind je iets hoger of iets lager tussen de middenvoetsbeentjes een kuiltje.

Ben  je echt een slechte slaper, google eens naar alles wat erover gezegd en geschreven is. Er is namelijk nog zoveel meer mogelijk dan deze punten masseren. Denk aan essentiële oliën die je kunt gebruiken (lavendel, mandarijn, lindebloesem…), slaaphygiëne, en meer.

Wil je er met mij eens over praten om te zien of ik je misschien verder kan helpen of extra tips aan je kan geven? Bel me gerust: 06-20434663.

Kijk ook eens op http://www.healingsteps.nl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s