Hoe je cellulitis vermindert met cupping…

Cupping, wat is dat?

Cuppen kun je op verschillende manieren doen.
Op de oude manier, met glas en een vuurtje; met cups met bolletjes om vacuüm te zuigen; én er zijn siliconen cups, die je inknijpt en waarmee je op die manier de huid vacuüm trekt.

Zelf gebruik ik de siliconen cups. Het is een hele fijne manier om je lichaam los te maken, van rustig losmaken tot het bindweefsel stevig losmaken. Dit geldt niet alleen voor de benen maar net zo goed voor een rug waarvan de spieren en het bindweefsel strak gespannen staan.

Veel mensen zijn bang voor de cupping-kiss, dit is alleen als de cups staan op één plek, maar bij deze massage worden ze bewogen, wat op zijn hoogst zorgt voor een rode kleur van de huid die binnen een paar uur tot maximaal 2 dagen wegtrekt.
Soms krijg je ook wat rode puntjes, en in een enkel geval wil er een kleine blauwe plek ontstaan, dit is afhankelijk van hoe intensief je de cups over het lichaam haalt.
Bij de rug duurt de rode kleur wel wat langer: namelijk tot 7 dagen als het heel heftig is, de benen komen er dus beter vanaf!

Waardoor ontstaat cellulitis?
Er zijn 4 oorzaken van cellulitis. Ze hoeven niet allemaal tegelijk op te treden.

De eerste is stagnering van de bloed- en lymfecirculatie en daarmee gepaard gaande vetophopingen.
De tweede is verstopte vetcellen die samenklonteren en plakken vormen.
De derde: verklevingen van huidlagen.
De vierde: Verslapping van de huid.

KopjeNB DownloadFeelBetter

Kun je iets aan je cellulitis doen met cups? Dat is zeker mogelijk!

Door met de cups te werken, verbetert de circulatie naar de weefsels, afvalstoffen worden beter afgevoerd, en voedingsstoffen worden aangevoerd wat zorgt voor meer zuurstof en voedingsstoffen.
De verklevingen van de huid worden losgemaakt.
De zuigkracht van de cups geven een boost aan het lymfestelsel, het stagnerende weefselvocht wordt gedraineerd.
Het bindweefsel wordt gestimuleerd om collageen en elastine te produceren wat zorgt voor een betere textuur en spanning van de huid.

Om daadwerkelijk iets aan de cellulitis te doen, zul je 8 weken lang 1x per week met de cups de benen moeten laten masseren. In de praktijk wordt dan de grens opgezocht om het bindweefsel zo goed mogelijk los te maken. Daarnaast wordt een speciale cellulitis-olie gebruikt en een ice-pack om de doorbloeding in de benen een extra boost te geven.

Dan is het heel belangrijk die eerste 8 weken ook zelf thuis aan de slag te gaan: 2 tot 3x per week je eigen benen cuppen. Na het traject hoef je dit om het effect te behouden nog maar 1x per week bij te houden.

Dát kan cupping dus voor je doen. Bekijk ook even de foto met diverse before & afters. En ja, het kost je tijd en energie, maar het resultaat mag ernaar zijn!

Wil je meer informatie? Kijk dan eens op www.healingsteps.nl

beforeandafter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s