Oorreflexologie, wat brengt het?

Nu ik al een tijdje heb gewerkt met de oorreflexologie is het wel tijd om een blog te schrijven over mijn bevindingen. En ik kan wel zeggen dat deze overwegend positief zijn!

Laat ik beginnen bij mezelf. Ik geloof dat als je een nieuwe techniek introduceert, je hem ook zelf moet uitproberen. Zoals ik regelmatig reflexzonemassages en lichaamsmassages onderga, heb ik ook de oorreflexologie al een aantal malen op mezelf toegepast. Dat is dan ook weer fijn, dat ik de oorreflexologie bij mijzelf kan toepassen.

Oorreflexologie

Waar heb ik het voor gebruikt?

Als masseuse sta ik toch regelmatig te verkrampt, of simpelweg verkeerd met mijn houding. Dit levert me regelmatig een pijnlijke schouder of verkrampte spieren op.

Zo’n twee en een halve week geleden had ik ineens last van pijn boven op mijn rechterhand. Na een aantal uur rondgelopen te hebben met die pijn, bedacht ik me dat dit nu echt zo’n pijn was waar ik ’s nachts wakker van zou worden. Het volgende wat in me opkwam was dat ik zelf natuurlijk de punten op mijn oor kon opzoeken. Zo gezegd zo gedaan: met mijn puntzoeker ging ik aan de slag en op de aangedane punten plakte ik een verblijfsnaaldje (een soort mini-punaise met een pleistertje eroverheen).

De pijn nam binnen een uur af, en na een nacht slaap, was deze helemaal verdwenen. Mooi resultaat!

IMG-20190921-WA0005

Een paar dagen erna kreeg ik flinke last van mijn rechterschouder. Ik had verkeerd gestaan en mijn schouder verkeerd gebruikt. In mijn pauze zocht ik de punten op die horen bij schouderproblemen. Wederom gebruikte ik verblijfsnaaldjes. De pijn was al snel wat minder. Maar bij mijn laatste cliënt van die dag, kon mijn behandeltafel niet verder naar beneden, en stond ik wederom verkeerd mijn schouder op te trekken. Terwijl ik dat deed, kreeg ik flinke steken op de plek van één van de naaldjes. Hierdoor moest ik mezelf wel corrigeren in mijn houding, ik legde meteen de link. Nadat ik dat gedaan had, kreeg ik ook geen steek meer, na 3 maal verkeerd mijn lijf te gebruiken en er steken in mijn oor van te krijgen, was ik wel zo wijs om mijn houding blijvend in de gaten te houden tijdens deze massage.

Wederom de volgende dag: geen last meer van deze schouder.

Naast mezelf heb ik natuurlijk de oorreflexologie ook in mogen zetten in de praktijk, met ook mooie resultaten. Een andere keer meer daarover.

Heb een heerlijke dag vandaag! Joyce.

Misschien vind je deze blog ook interessant: Een prachtig resultaat met RLD

4 gedachtes over “Oorreflexologie, wat brengt het?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s