Reflexzonetherapie & rugklachten

Reflexzonetherapie kan iets betekenen voor mensen met rugklachten. Het is al bewezen dat mensen die regelmatig een massage ondergaan, minder last van rugklachten hebben. Reflexzonetherapie kan daarbij een plus geven.

Met VoetreflexPlus, dat is de westerse en chinese reflexzonetherapie gecombineerd, is er in de meeste gevallen wel in ieder geval verlichting te bieden. Uiteraard ligt het aan de ernst van de klacht en de mens erachter welk voordeel je boekt met een reflexzonemassage.

Westers gezien wordt de wervelkolomzone gemasseerd, chinees is het even zoeken naar waar de klacht vandaan komt. Waar de pijn precies zit, geeft aan welke meridianen er mee gemasseerd worden op het been en de voet. Pijn naast de wervelkolom duidt op de blaasmeridiaan, maar loopt de pijn vanuit de zijkant van de nek naar de voorkant van de schouder geeft aan dat de galblaasmeridiaan een blokkade heeft die en dat die mee gemasseerd moet worden.

Bij het klachtgericht masseren is één sessie 5 weken achter elkaar gewenst, zo krijgt het lichaam een goede prikkel om de klachten aan te gaan pakken. Hierna kun je naar behoefte tijd ertussen laten, en zo afbouwen. Sommige mensen ervaren dat ze zo om de 6 tot 8 weken en soms zelfs om het half jaar een ‘onderhoudsbeurt’ nodig hebben.

Wil je zelf ervaren of Reflexzonetherapie jou een steuntje in de rug kan geven en eventueel aan de slag om te kijken of je klachten verlicht kunnen worden?

http://www.healingsteps.nl of app/bel naar 06-20434663

2 gedachtes over “Reflexzonetherapie & rugklachten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s