Lymfe-oedeem: reflexzonetherapie kan helpen!

In Engeland is de laatste jaren een nieuwe massage ontwikkeld op de voeten. Deze massage is totaal toegespitst op lymfe-oedeem.

Sally Kay heeft deze massage ‘uitgevonden’. Zij was werkzaam in een inloophuis voor mensen met kanker. Toen daar de manueel lymfedrainage therapeut achter elkaar een aantal weken uitviel, kwamen de vrouwen die (veel) last van hun lymfeoedeem hadden bij haar aankloppen, in de hoop dat zij wat verlichting kon bieden.

Over de jaren heeft Sally haar massage uitgedacht, en een manier gevonden om het vocht in de armen te kunnen meten. Op deze manier kon zij wetenschappelijk aantonen dat haar massage helpt. Dit is in Engeland bij de kankerbestrijding ook bekend geworden, en Sally kreeg een flink bedrag om een onafhankelijk onderzoek te laten uitvoeren. Op 3 plaatsen zijn drie verschillende therapeuten aan de slag gegaan, en de resultaten waren heel goed. Na een aantal maanden zijn alle deelnemers nogmaals bij elkaar geroepen en zijn de armen opgemeten. Zowel diegenen die door waren gegaan met massages krijgen, als diegenen die gestopt waren, hadden allemaal nog steeds minder vocht in de aangedane arm dan toen ze de eerste keer gemeten waren.

In Nederland zijn er nu zo’n 30 reflexzonetherapeuten die deze massage uit kunnen voeren, HealingSteps biedt deze massage ook aan. Heb je nog vragen of wil je meer weten? Kijk dan eens op: http://www.reflexologylymphdrainage.co.uk/ (engelse site)

Of bel naar 06-20434663 of mail naar: info@healingsteps.nl.

 

3 gedachtes over “Lymfe-oedeem: reflexzonetherapie kan helpen!

 1. kankerwijf zegt:

  Mijn operatie is nog maar net achter de rug, maar het risico dat mijn arm helemaal gaat opzwellen, is eigenlijk mijn grootste zorg. Goed om weten dat er verschillende manieren zijn om dit tegen te houden!

  Like

  • HealingSteps zegt:

   Veel sterkte met je herstel, mocht je reflexzonetherapie overwegen kun je altijd contact met me opnemen, ik weet niet waar je precies woont, maar ik heb een lijst van de therapeuten die de workshop hebben gevolgd, er zal vast iemand in de buurt wonen. Elke therapeut die de RLD gevolgd heeft, is ook aangesloten bij de vnrt, als je aanvullend verzekerd bent kun je dan zelfs nog wat teruf krijgen van de behandelingen. Vergoedende zorgverzekeraars vind je op http://www.vnrt.nl.
   Nogmaals sterkte, ik hoop van harte dat je lichaam het vocht zelf zal kunnen blijven afdrijven.
   Groetjes Joyce.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s